Ikääntyneille kuljettajille suunnattu ajo-opetus

Liikennetilanteiden havaitseminen, arviointi ja reagointi voivat hidastua kun ikää tulee lisää, mikä tekee erityisesti monimutkaisista liikennetilanteista haastavia.

Vanheneminen muuttaa ihmistä yleensä hitaasti ja vähitellen, siten muutokset ovat myös hyvin yksilöllisiä. Vaikka ikä toisi tullessaan liikkumista hankaloittavia vaivoja ja puutteita, moni osaa korvata ne ennakoinnilla ja varovaisuudella. Kokemus ja harkinta ovat turvallisuutta lisääviä tekijöitä.

Iän myötä yleistyvien sairauksien ja lääkityksen vaikutukset liikenteessä on myös hyvä huomioida. Parhaimmillaan sairauden hyvä hoito ja lääkitys edistävät turvallista liikkumista liikenteessä. Oman olotilan tarkkailu ennen liikenteeseen lähtöä ja siellä ollessa on tärkeää.

Ajotaidon ylläpito korostuu etenkin maaseudulla ja kaukana palveluista asuvien kohdalla

Ajokyvyn säilymisen kannalta on tärkeää pitää yllä omaa ajotaitoa. Esimerkiksi ajokortillisten pariskuntien on hyvä huolehtia siitä, että molemmat ajavat säännöllisesti. Siellä missä julkista liikennettä ei ole, on liikkuminen pitkillä matkoilla oman auton varassa. Tämän vuoksi etenkin maalla ja kaukana palveluista asuvien iäkkäiden kohdalla ajotaitojen ylläpitämisen tärkeys korostuu. Autoa tarvitaan asiointi- ja mökkimatkoille sekä ystävien tapaamiseen.

Autamme ikäkuljettajia liikenteessä

Liikennekoulu P. Mikola haluaa auttaa ikäkuljettajia liikenteessä. Teemme ajon arviointeja yhdessä kuljettajan kanssa, käymme läpi ajon vahvuuksia, sekä kerromme mihin erityisesti kannattaa kiinnittää vielä huomiota. Annamme vinkkejä ja opastamme! 

Mikäli haluaisit ajaa autolla, mutta olet hieman epävarma liikenteessä, tai haluaisit ”ruosteenpoistoa” voit varata ajotunnin meiltä. Ajotunnin voit ajaa joko omalla tai autokoulun autolla.

Ota rohkeasti yhteyttä meihin! Toimimme Naantalissa ja kaikissa lähikunnissa!